Pinkovoj zvezdi i do 8 godina zatvora zbog ubistva!

Pinkovoj zvezdi i do 8 godina zatvora zbog ubistva!

0
423

“Kantonalni sud u Novom Travniku je na osam godina zatvora osudio Zorana Gromovića Zoku (46) iz Travnika, muzičara i bivšeg učesnika šoua Pinkove zvezde, jer je pasatom u Gornjem Putićevu kod Travnika usmrtio svoju djevojku Jelenu Tursun (35), pjevačicu i državljanku Srbije. Mediji presudu ocjenjuju kao skandaloznu”.

U zatvorsku kaznu uračunaće se i vrijeme koje je do sada proveo u pritvoru. Stav odbrane tokom suđenja bio je da se radilo o teškom delu iz sigurnosti javnog prometa, ali je Tužilaštvo podiglo optužnicu za ubistvo. “Dilema oko kvalifikacije djela imalo je i Sudsko vijeće, ali su, ipak, utvrdili da je riječ o ubistvu”.

Ubistvo se može izvršiti na razne načine i raznim predmetima. U pogledu pravne kvalifikacije, mi ne sumnjamo da se ovdje radi o ubistvu, a sredstvo izvršenja je vozilo, pojasnio je predsjedavajući Sudskog vijeća Mehmedalija Huseinović.

“On je kazao da je Gromović bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno te da je bio svjestan posljedica koje mogu nastati. Raskopčani dijelovi odjeće ubijene Jelene dokaz su da je prije tragičnog događaja izbio konflikt između ljubavnog para”.

Opredijelili smo se za osam godina zatvora, jer optuženi nije ranije osuđivan, ima suprugu i dvoje djece. “Dobro se ponašao tokom suđenja, iako je njegov čin bio strašan, kazao je sudija Huseinović. Ana Škorić, majka ubijene Jelene, upućena je s imovionsko-pravnim zahtjevom na parnicu, a vozilo pasat, kao sredstvo izvršenja ubistva, oduzeto je”.

Obrazlažući osuđujuću presudu, Sudsko vijeće ukazalo je i na nelogičnosti u iskazu Gromovića, ali i svjedoka odbrane. “Svi su tvrdili da su ugostiteljski objekat u Novoj Biloj napustili nakon svirke 28. novembra 2015. godine između dva i tri sata poslije ponoći, a ubistvo se dogodilo oko pet”. Jasno je kako u ovim iskazima postoji rupa od dva-tri sata.

“U tom periodu došlo je do svađe, Jelena je napustila vozilo, a Zoran je krenuo prema vikendici. Nakon toga se okrenuo i vratio seoskim putem te je zgazio”.

“(Ekskluziva.ba)”

Komentari

komentara

(Visited 5.534 times, 1 visits today)
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this pageEmail this to someone

NO COMMENTS