Život prepun tuge i bola: Poslije smrti njenog muža Živka Nikolića, živjela...

Život prepun tuge i bola: Poslije smrti njenog muža Živka Nikolića, živjela je u teškoj bijedi, otišla u penziju i danas izgleda baš ovako!

0
352

Vesna Pećanac svima mnogo poznaitja kao “Jeka” je svakako bila jedan od nasih najupečatljivijih likova u poznatoj seriji “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo ni mi”. Poznata je po svojim velikim ulogama u filmovima svog supruga Živka Nikolića “Ljepota poroka” i “Čudo neviđeno”.

Vesna je toliko mnogo voljela scenu da nikada u zivotu  nije željela da ode u staracku penziju. Kada je za kratko vrijeme izgubila svoga dragog muža i oba roditelja, nije mogla da gleda kako se joj ljudi smiju. U vrijeme uzasnog bombardovanja Živko je nažalost iščilio. ”

Osjetila sam jedan zaista uzasan ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se sam monaši. Rekao je samo jedno : “Meni su svi moji bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u jako veliku depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica… Nisam mogla da nazalost igram, zatražila sam samo sebi penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala vise nikakve radosti. Penzija – sedam hiljada dinara. Bili smo mnogo gladni i zedni.

“(ekskluziva.ba)”

 

Komentari

komentara

(Visited 1.676 times, 2 visits today)
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPrint this pageEmail this to someone

NO COMMENTS