Facebook kunngjorde at det vil donere 50 millioner dollar til et toårig fond som har til oppgave å starte arbeidet med selskapets visjon for en virtuell metaverse.

I kunngjøringen 27. september skisseres Facebooks handlingsplan for å bygge metaversen, med finansiering for å støtte “globale forsknings- og programpartnere” som søker å bygge plattformen, så vel som internt søk.

Metaverse vil ikke bli bygget over natten av ett selskap. Vi vil samarbeide med beslutningstakere, eksperter og bransjepartnere for å gjøre dette til virkelighet. ”

Metaverse vil tillate folk å samhandle med hverandre, digitale objekter og den fysiske verden gjennom avataren sin i et virtuelt miljø. Finansiering kommer fra XR -programmer og Facebook Research Foundation.

Ryktene om Facebooks planer om å lage en virtuell metaverse begynte å sirkulere i juni, og måneden etter kunngjorde selskapet dannelsen av et lederteam som hadde til oppgave å føre tilsyn med prosjektet.

I sin siste kunngjøring sier Facebook at målet er “ikke nødvendigvis å bruke mer tid på nettet, men å gjøre tiden du bruker på nettet mer givende.”

Til tross for et investeringsfond på 50 millioner dollar, regner Facebook med at det vil ta mer enn et tiår å distribuere en omfattende versjon av metaverse, som inkluderer et bredt spekter av produkter og tjenester.

For å sikre at metaversen blir publisert på en etisk og inkluderende måte, har Facebook også inngått samarbeid med flere universiteter og ideelle organisasjoner som representerer minoritetsgrupper, inkludert Women In Immersive Tech, Africa No Filter, University of Hong Kong og National University of Singapore . …

Om emnet: Ny industri, nye regler: Bygging av metaversen uten fordommer

Når Facebook prøver å mobilisere kapital for å begynne å utvikle sin metaverse, har krypto -utviklere allerede gjort store fremskritt med å lage sine egne desentraliserte og interoperable metaverns.

Decentraland Open World Metaverse inkluderer en samfunnseid, desentralisert virtuell verden bygget på Ethereum blockchain. Brukere kan lage 3D -miljøer, avatarer eller se kommersielt digitalt innhold.

På samme måte er Sandbox et NFT-basert spill der spillere kan kjøpe digitale historier og lage spillopplevelser fra dem for å dele med andre brukere.

Source: CoinTelegraph

LEAVE A REPLY