Tržište rada Sjedinjenih Država dodalo je 528.000 radnih mjesta u srpnju, mnogo bolje od procijenjenih 258.000. Plaće su zabilježile rast od 5,2% na godišnjoj razini i 0,5% tijekom mjeseca. To sugerira da je inflacija i dalje visoka i da bi američka središnja banka mogla nastaviti s povećanjem stopa u bliskoj budućnosti.

Nakon što je ostao u bliskoj korelaciji s tržištima dionica u SAD-u posljednjih nekoliko mjeseci, kripto prostor bi mogao biti spreman zacrtati novi kurs.

Viši robni strateg Bloomberg Intelligencea Mike McGlone i viši analitičar tržišne strukture Jamie Coutts rekli su u nedavnom izvješću da je Bitcoin (BTC) počeo graditi bazu sličnu onoj koja je viđena blizu 5000 USD u razdoblju 2018.–2019. Očekuju da će se oporavak odvojiti od dionica i ponašati se više poput američkih “trezorskih obveznica ili zlata”.

Dnevni učinak tržišta kriptovaluta. Izvor: Coin360
Iako su cijene kriptovaluta oštro pale tijekom tekućeg medvjeđeg tržišta, to nije umanjilo apetit ulagača. Izvješće tvrtke za kripto analitiku Messari i Dove Metrics pokazalo je da je kripto prostor prikupio 30,3 milijarde dolara sredstava u 2022., nadmašujući ukupni iznos prikupljen u 2021.

Može li Bitcoin nastaviti svoj oporavak ili će podnijeti jak izazov na višim razinama? Proučimo ljestvice top-10 kriptovaluta da saznamo.

BTC/USDT
Medvjedi su 4. kolovoza povukli cijenu ispod 20-dnevnog eksponencijalnog pomičnog prosjeka (EMA) (22.630 USD), ali nisu mogli održati niže razine. Ovo ukazuje na to da bikovi agresivno brane razinu.

Dnevni grafikon BTC/USDT. Izvor: TradingView
Postupno uzlazni 20-dnevni EMA i indeks relativne snage (RSI) u pozitivnom području ukazuju na manju prednost za kupce. Ako cijena poraste od 20-dnevne EMA, bikovi će pokušati gurnuti par BTC/USDT do gornjeg otpora na 24.668 USD.

Ovo je važna razina na koju treba paziti jer ako se cijena probije iznad 24.668 dolara, par bi mogao dobiti zamah i oporaviti se prema 28.000 dolara, a zatim na 32.000 dolara. Takav će potez sugerirati da je par možda dosegnuo dno.

Suprotno ovoj pretpostavci, ako se cijena okrene prema dolje s trenutne razine ili otpora nad glavom i probije se ispod 20-dnevne EMA, to će značiti da medvjedi nastavljaju s prodajom na manjim porastima. To bi moglo otvoriti vrata za pad na 50-dnevni jednostavni pomični prosjek (SMA) (21.388 USD).

ETH/USDT
Ether (ETH) se trgovao između 20-dnevne EMA (1560 USD) i otpora od 1700 USD posljednja četiri dana. Obično trgovanje uskom rasponu prati proširenje raspona.

Dnevni grafikon ETH/USDT. Izvor: TradingView
Uzlazna 20-dnevna EMA i RSI u pozitivnoj zoni ukazuju na prednost kupcima. Probijanje i zatvaranje iznad zone otpora između 1.700 i 1.785 dolara moglo bi otvoriti vrata za mogući porast na 2.000 dolara, a kasnije i na 2.200 dolara.

Alternativno, ako se par ETH/USDT okrene prema dolje od trenutne razine i probije ispod 20-dnevne EMA, to će sugerirati da medvjedi nastavljaju braniti zonu iznad glave svom svojom snagom. To bi moglo rezultirati padom na snažnu podršku na 1280 USD.

BNB/USDT
BNB je odskočio od podrške od 275 USD 2. kolovoza i probio se iznad trenutnog otpora na 302 USD 3. kolovoza. To ukazuje na nastavak uzlaznog kretanja.

Dnevni grafikon BNB/USDT. Izvor: TradingView
Uzlazni 20-dnevni EMA ($277) i RSI u zoni prekupljenosti pokazuju da bikovi vladaju. Par BNB/USDT mogao bi porasti do čvrstog otpora iznad glave na 350 USD. Ova će razina vjerojatno privući snažnu prodaju medvjeda.

Kako bi poništili ovaj bikovski pogled, medvjedi će morati potonuti i održati cijenu ispod 20-dnevne EMA. Ako se to dogodi, kratkoročni trgovci mogli bi požuriti prema izlazu i to bi moglo povući par prema dolje na 50-dnevni SMA (246 USD).

XRP/USDT
Kupci su uspješno zadržali 20-dnevnu podršku EMA (0,36 dolara) u proteklih nekoliko dana, ali nisu uspjeli postići snažan oporavak XRP-a. To sugerira da medvjedi prodaju na skupovima.

Dnevni grafikon XRP/USDT. Izvor: TradingView
Par XRP/USDT mogao bi ostati zaglavljen između 20-dnevne EMA i zone otpora iznad glave između 0,39 i 0,41 USD. Ako bikovi prijeđu gornju prepreku, pozitivni zamah bi se mogao ubrzati i par bi mogao porasti na 0,48 USD, a zatim na 0,54 USD.

Alternativno, ako cijena padne i padne ispod 20-dnevne EMA, to će značiti da je potražnja presušila. To bi moglo potopiti par na 50-dnevni SMA (0,34 USD) i zadržati raspon para između 0,30 i 0,39 USD još nekoliko dana.

Source: CoinTelegraph

LEAVE A REPLY